Saltede mandler – den perfekte sunde snack

Saltede mandler – den perfekte sunde snack

Citronsaltede mandler

Saltede mandler er genialt som topping på den indiske linseret ”Daal”, i morgenmad som grød og skyr, i salaten eller bare som en lille snack. Mandler er generelt en rigtig god snack, der er nemme at have med på farten. Mandler er en rigtig god og sund fedtkilde. Sundt fedt har afgørende betydning for vores indre kropslige balancer og for vores sundhed generelt. Rigtig mange danskere lider under fedtforskrækkelsen og det er rigtig ærgerligt. Vi har brug for gode og sunde fedtkilder og den fedt du spiser har intet at gøre med det fedt der sidder på kroppen. Derfor, skal du ikke være bange for at tage fedt på, bare fordi du spiser fedt.

Ordet FEDT opfattes af mange som noget vi skal undgå og som noget usundt, og denne opfattelse følges godt på vej af unuancerede kostråd og en skat på fedt, som slet ikke skelner mellem sundhedsskadelige og sundhedsgavnlige fedtstoffer. Og måske netop fordi mange opfatter en fødevares fedtprocent som det vigtigste parameter for, hvorvidt fødevaren er sund eller ej, oplever vi stigende sundhedsmæssige problemer. I kan nok allerede nu godt fornemme, at der er mange vigtige faktorer der spiller ind når vi snakker fedtkilder – derfor vender jeg tilbage med et seperat indlæg omkring dette.

Saltede mandler

INGREDIENSER

  • 5 dl vand
  • 100 g groft salt
  • 200 g mandler
  • 1 økologisk citron, skal og saft

ARBEJDSTID

5 minutter + 30 minutter hvile + 20 minutter bagetid

FREMGANGSMÅDE

  1. Kog vand og salt op, til saltet er opløst.
  2. Fjern gryden fra varmen, tilsæt mandlerne og citronsaft og -skal. Lad den trække i 30 minutter.
  3. Tænd ovnen på 175 oC varmluft.
  4. Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 20 minutter. Vend rundt i dem løbende, så de ikke bliver brankede.
  5. Lad mandlerne køle helt og opbevar dem derefter tørt og mørkt.

Saltede mandler - den perfekte sunde snack, kostvejleder

TIPS OG KOMMENTARER

Citronsaft og -skal kan sagtens udelades, hvis man ønsker det. Derudover kan man sætte sit personlige præg på opskriften, ved selv tilføje den smag man ønsker.

Få inspiration til andre snacks til julen, brunkager og juledadelkugler (tryk på navnet for link til opskriften).

0Shares


2 thoughts on “Saltede mandler – den perfekte sunde snack”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *