Spinat pandekager

Spinat pandekager

PANDEKAGER <3

Efter mit lille KETO eksperiment i januar måned, er jeg blevet helt vild med at bruge spinat i mine pandekager! For det første giver det rigtig god fylde for få kcal (dvs. der plads til meget mere lækkert topping 😉 ) og for det andet tilføjer det nogle grøntsager, til en ret der måske ikke bærer præg af så mange vitaminer og antioxidanter. Jeg tager det altid lidt på geful når jeg laver mad, men idag prøvede jeg at veje tingene af, for at kunne give jer en lille guide også!

IMG_3081

Så lækre pandekager – here we go <3

  • Frossen spinat (det vejer jeg aldrig, men plejer at tage ca en 1/3 – 1/2 pose (700g frossen vægt)
  • 5g HUSK pulver
  • 1 æg
  • 100g æggehvider (der kan også bare bruges 3æg, men igen gemmer jeg lidt kcal ved at bruge æggehvider, så jeg kan bruge chokolade og mandler (fedtkilder i stedet for æggeblommen) til topping
  • 20g protein pulver (jeg bruger kasein pulver, fordi det gør dejen tykkere og jeg kan derfor også tilføje noget vand = mere dej = flere pandekager) Her kunne du også bruge havregryn hvis du gerne vil tilføje lidt kulhydrater, men idag kørte jeg lige lowcarb
  • 1/2 tsk gurkemeje (anti-inflammatorisk – godt for vores sundhed)

Start med at tø spinat’en op og hæld det ekstra vand fra. Tilføj alle de andre ingredienser og blend godt. Idag brugte jeg en blåbær proteinpulver, hvilket faktisk gav rigeligt med sødme og smag, men ellers plejer jeg at tilføje noget kanel og kardemomme og lidt sødemiddel. Eller noget ingefær. Det er helt op til hvad smagspræferencer du har!

Så er det bare på panden med dem! Idag brugte jeg en stor pande, med små klatter på (haha ja, ja så bli’r de måske ikke så pæne runde) andre gange bruger jeg en blinis pande, så det bli’r små fine, runde pandekager.

IMG_3084

Topping er alt efter ønske! Idag stod den på mandler, mørk chokolade og walden farms sirup. Det kunne også sagtens have været smør eller peanutbutter, frugt osv.

Bon appetit.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *