Fantastiske fordele ved hokkaido græskar

Fantastiske fordele ved hokkaido græskar

Hokkaido græskar giver en rigtig god mæthedsfølelse i kroppen fordi de giver en rigtig god fylde, men indeholder kun 18kcal pr. 100g. Du kan derved opnå en stor mæthed, samtidig med du sparer på kalorierne. Selvom græskar er en rigtig lækker kulhydrat, indeholder de ikke så mange kostfibre, så du kan med fordel servere eksempelvis rustikt fuldkornsbrød eller rugbrødscroutoner til din græskar supper eller salat.

Næringsindhold i hokkaido græskar

Det lave kalorie indhold i græskar, gør den perfekt i din madlavning, fordi du kan lave en masse lækkert mad, uden det bliver alt for kalorietæt. Men græskar indeholder dog stadig en masse gode næringsstoffer. Græskar indeholder bla. en masse folat, der især er vigtigt for dig, hvis du er gravid, eller gerne vil være det. Folat er dog også et vigtigt vitamin for alle, da det er et vigtigt vitamin til kroppens celle deling. Derudover får du også en masse A-, B- og C-vitaminer og en god del kalium, der virker positivt på din væskebalance og kan nedsætte blodtrykket.

Brug græskar i din madlavning

Der er mange forskellige måder at bruge græskar på i din madlavning, bla. græskarsalat, græskarsuppe, græskar fritter i ovnen eller græskarpandekager, der er flere opskrifter på vej.

Græskar kan tilberedes på et hav af forskellige måder. Du kan eksempelvis mose, bage, koge, stege eller sylte dit græskar. Fælles for alle tilberedningerne er dog, at græskaret i sig selv er ganske smagsneutralt, og det er derfor en god idé at tilberede det med gode krydderier som eksempelvis timian, hvidløg, chili, salvie eller rosmarin.

De fleste kender græskarsuppe i smagfulde varianter, men du kan eksempelvis også bage dit græskar i ovnen sammen med andre rodfrugter eller bruge det bagte græskar i en lækker salat. Det er blevet meget trendy at bruge græskar i det søde køkken i USA også og forhåbentlig vil det også komme mere til DK. Jeg skal i hvert fald have eksperimenteret med det. Bla. græskarmuffins, pandekager og græskartærte.

Hvordan opbevarer jeg mit græskar?

Græskar er for mange en lidt mere usædvanlig grøntsag, men den kan egentlig behandles som de fleste andre grøntsager. Den kan sagtens fryses ned, konsistensen bliver dog mindre fast efter optøning, og derfor egner det sig bedst til at mose eller koge suppe på. Et græskar kan holde sig mellem 10-14 dage i køleskabet ved 10-14 grader.

Kan jeg bruge hele mit græskar?

Det fede ved at lave madlavning med græskar er, at du faktisk kan bruge det hele. Jeg plejer at vaske dem godt og så lader jeg skrællen sidde på når jeg bager dem i ovnen. Men når du køber et halloween græskar du skal udhule og bruge til pynt, kan du sagtens bruge både kødet og kernerne. Græskarkødet kan koges og bruges  i søde retter, mens kerner kan ristes i ovnen til lækre croutoner eller snacks.

Ristede græskarkerner

Det tager lidt tid at rense dine græskarkerner, men det er besværet værd. Fjern så meget af kødet som muligt, put dem i et si og rens dem under vand (det hjælper til at løsne lidt mere af kødet. Put dem i en gryde med rigeligt vand og lad det stå og simre i ca 10 min. Spred dem ud på en bradepande og drys med salt og evt. andre ønskede krydderier. Sæt dem i ovnen på 200 grader i ca 10 min, eller indtil de har den ønskede sprødhed. Hold øje med de ikke bliver svedne. Nyd som snack eller topping på din salat, grød eller yoghurt.

hokkaido græskar bagt

0Shares


5 thoughts on “Fantastiske fordele ved hokkaido græskar”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *